Πρόγραμμα αρχαρίων

Σεμινάρια αργυροχρυσοχοίας αρχαρίων

Στα σεμινάρια κοσμήματος αρχαρίων του "Γάτα με Πέταλα" δεν απαιτείται καμιά προηγούμενη γνώση ή τριβή με τέχνη του κοσμήματος. Απευθύνονται σε "καινούργιους", επίδοξους χειροτέχνες που θέλουν να εισέρθουν στον κόσμο της αργυροχρυσοχοΐας. Τα μοναδικά απαραίτητα εφόδια είναι η δημιουργικότητα, οι πρωτότυπες ιδέες αλλά και η υπομονή!

Διάρκεια: 4 μήνες (15 εβδομαδιαία μαθήματα. Διάρκεια μαθήματος 180 λεπτά)

-Σεγάρισμα. Εκμάθηση κοπής των μετάλλων με την χρήση σέγας. Γνωριμία με διαφορετικά εργαλεία. Χρήση της λίμας και λείανση με γυαλόχαρτα, τρύπημα (χρήση μοτέρ). Δημιουργία απλών κοσμημάτων με σεγαριστά σχέδια.

-Λούστρο. Διαμόρφωση διαφορετικών μεταλλικών επιφανειών. Φινίρισμα, γυαλιστερές και ματ επιφάνειες. Δημιουργία διαφορετικών ανάγλυφων με σφυρηλάτηση.

-Αργυροκόλληση. Συγκόλληση μετάλλων με την χρήση φλόγας και κράμματος. Τοπογραφικό, δημιουργία κοσμημάτων με πολυεπίπεδες κολλήσεις και διαφορετικά μέταλλα. Διαμόρφωση με σφυρί και χρήση οξείδωσης (πατίνα).

-Κουμπώματα. Χειροποίητα κλεισίματα και μηχανισμοί σε βραχιόλι, κολιέ, καρφίτσα. Γάντζοι και δεσίματα σε σκουλαρίκι.

-Ρητίνες. Δημιουργία κοσμημάτων με βάση τις προηγούμενες τεχνικές και χρήση συνθετικού «σμάλτου» σε διάφορα χρώματα και υλικά (χαρτί, ξύλο, ανοργανα υλικά).

-Κατασκευή δαχτυλιδιού. Βάσεις διαφορετικών αναπτυγμάτων, βέρες, γάμπες, υπολογισμός νούμερου και συνδυασμός με προηγούμενες τεχνικές.

-Κουτί. Δημιουργία κοσμήματος με εσωτερικό κενό. Τρισδιάστατες κατασκευές με διάφορα μέταλλα.

-Καστόνι. Δέσιμο ημιπολύτιμων-πολύτιμων λίθων (θήκες) επάνω σε διάφορα είδη κοσμημάτων.

Δίνονται επίσης οδηγίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να δημιουργηθεί ένα απλό αλλά πλήρες εργαστήριο στο σπίτι, μέσα στο οποίο θα είναι εφικτή η κατασκευή έργων με βάση το μέταλλο και το σύνολο των τεχνικών που διδάσκονται στα πλαίσια του σεμιναρίου, ενω συγκεκριμένες τεχνικές συνοδεύονται και από σημειώσεις.

Τα μέταλλα που χρησιμοποιούμε είναι χαλκός, μπρούντζος, αλπακάς και ασήμι.

Θα δημιουργηθούν τρια τμήματα τα μαθήματα των οποίων θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα 18.00-21.00 (ένα μάθημα ανα τμήμα την εβδομάδα). Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και αποτελούνται από 15 τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα. Τα δίδακτρα είναι 100 ευρώ /μήνα συν ΦΠΑ. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Για κράτηση θέσης προκαταβάλεται το ποσό των 40 ευρώ με κατάθεση σε λογαριασμό ή με επίσκεψη στο εργαστήρίο μας, ποσό το οποίο αφαιρείται από τα πρώτα μηνιαία διδακτρα. Δίνεται επίσης λίστα με τα εργαλεία και αναλώσιμα που απαιτούνται για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και προτεινόμενες διευθύνσεις προμηθευτών.

Ενημέρωση: οι θέσεις για τα σεμινάρια με έναρξη 6-7-8 Φεβρουαρίου έχουν καλυφθεί. Σε περίπτωση δημιουργίας νέου τμήματος θα υπάρξει ενημέρωση στις σελίδες του Γάτα με Πέταλα.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα προχωρημένων.

Δείτε εδώ τις συχνές ερωτήσεις.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας.

Ανοιχτά για εγγραφές και πληροφορίες:
Δευτέρα, εως Πέμπτη 18.00-21.00
Αραχώβης 12, Αθήνα, τηλ. 210 8217131 και 6997297441.