Πρόγραμμα προχωρημένων

Σεμινάρια αργυροχρυσοχοίας προχωρημένων.

Στα σεμινάρια κοσμήματος προχωρημένων των σεμιναρίων του «Γάτα με Πέταλα» ο εκπαιδευόμενος πρέπει να έχει έρθει ήδη σε γνωριμία με τις τεχνικές του κύκλου των αρχαρίων ή να τις έχει διδαχθεί σε κάποια αντίστοιχη σχολή ή εργαστήριο. Οι τεχνικές που διδάσκονται κατα το πρώτο δίμηνο του προχωρημένου τμήματος στοχεύουνε κυρίως στην περαιτέρω επαφή του εκπαιδευόμενου με τεχνικές που απαιτούνε λεπτομερέστερους χειρισμούς και στην δημιουργία ιδιαίτερων διακοσμητικών επιφανειών. Κατόπιν διδάσκεται η κατασκευή κοσμήματων μέσω της τεχνικής του κεριού και της χύτευσης.

Διάρκεια: 4 μήνες (15 εβδομαδιαία μαθήματα, διάρκεια μαθήματος 180 λεπτά)

-Συρματερό. Κατασκευή κοσμημάτων με την χρήση λεπτού σύρματος.

-Granulation (κοκκίδωση). Δημιουργία επιφάνειας διακοσμημένης με γράνες.

-Rediculation (προαιρετικό). Διακοσμητική τεχνική «ρητίδωσης» του μετάλλου.

-Χυτό κόσμημα.
Στα μαθήματα χυτού κοσμήματος οι εκπαιδευόμενοι εισάγονται σε έναν ολοκληρωτικά διαφορετικό τρόπο δημιουργίας η οποία δεν ξεκινάει με την χρήση μετάλλου αλλά με την κατασκευή κέρινων "μοντέλων" τα οποία κατόπιν χυτεύονται σε ασήμι ή μπρούντζο και επεξεργάζονται περαιτέρω με τις κλασσικές μεθόδους αργυροχρυσοχοίας. Οι χυτεύσεις δεν πραγματοποιούνται στο εργαστήριο του «Γάτας με Πέταλα» αλλά δίνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους επισκεπτόμαστε στα εργαστήριά τους. Δίνεται επίσης η δυνατότητα μαζικής "αναπαρωγής" κοσμημάτων με την χρήση καλουπιών.

Κατασκευή κοσμημάτων μέσω κέρινων μοντέλων. Η τεχνική του «χαμένου κεριού». Χρήση μαλακού και σκληρού κεριού.
Οργανικές και ελεύθερες φόρμες σε μαλακό κερί. Αποτύπωση, συγκόλληση, «ματιέρες» και ανάγλυφα.
Κατασκευή δαχτυλιδιού με την χρήση κέρινων ραύδων.
«Άδειασμα» κεριού με την χρήση μοτέρ. Σκάλισμα και κατασκευή μικρογλυπτών σε σκληρό κερί.
Αναπαραγωγή κοσμημάτων μέσω λαστιχένιων καλουπιών.
Επεξεργασία και φινίρισμα των κοσμημάτων που προκύπτουν από τις παραπάνω τεχνικές.

Θα δημιουργηθούν τρια τμήματα τα μαθήματα των οποίων θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα 18.00-21.00 (ένα μάθημα ανα τμήμα την εβδομάδα). Τα σεμινάρια έχουν διάρκεια τέσσερις μήνες και αποτελούνται από 15 τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα. Τα δίδακτρα είναι 100 ευρώ /μήνα συν ΦΠΑ. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Για κράτηση θέσης προκαταβάλεται το ποσό των 40 ευρώ με κατάθεση σε λογαριασμό ή με επίσκεψη στο εργαστήρίο μας, ποσό το οποίο αφαιρείται από τα πρώτα μηνιαία διδακτρα. Δίνεται επίσης λίστα με τα εργαλεία και αναλώσιμα που απαιτούνται για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και προτεινόμενες διευθύνσεις προμηθευτών.

Ενημέρωση: οι θέσεις για τα σεμινάρια με έναρξη 6-7-8 Φεβρουαρίου έχουν καλυφθεί. Σε περίπτωση δημιουργίας νέου τμήματος θα υπάρξει ενημέρωση στις σελίδες του Γάτα με Πέταλα.

Στο τέλος του σεμιναρίου δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα αρχαρίων.

Δείτε εδώ τις συχνές ερωτήσεις.

Δείτε τα έργα των μαθητών μας.

Ανοιχτά για εγγραφές και πληροφορίες:
Δευτέρα έως Πέμπτη 18.00-21.00
Διέυθυνση: Αραχώβης 12, Αθήνα, τηλ. 210 8217131 και 6997297441.